Välj teknikprogrammet till gymnasiet

Till alla er som går i nionde klass och snart ska söka till gymnasiet. Det här är ett stort och svårt val för många. Flera elever vet inte vad de vill jobba med när de blir vuxna och det är helt normalt.

Ett användbart tips är att om du inte alls har koll på vad du vill jobba med när du blir vuxen. Så gå ett program som har ett brett kunskapsområde och som är högskoleförberedande. Anledningen är att det är enkelt att bli vad du vill efter gymnasiet.

Information om Teknikprogrammet

Kunskapsgymnasiet finns bland annat teknikprogrammet. Här får du välja olika inriktningar som på olika sätt är kopplat till teknik. Det finns design och produktutveckling, informations- och medieteknik, produktionsteknik, samhällsbyggande och miljö, samt teknikvetenskap. Ni får bland annat öva mycket på er kreativitet och problemlösningsförmåga under era år på teknikprogrammet.

Du får bland annat mycket kunskap inom matematik, teknik och fysik. Programmet är högskoleförberedande. Det menas att du efter gymnasiet har behörighet att studera på högskola och universitet. Studierna på teknikprogrammet består av både teoretiska och praktiska moment. För er som vill kan ni läsa ett fjärde år på teknikprogrammet för att bli gymnasieingenjör.