Artiklar i fokus
Spambots - Vik hädan!

Spambots!

Spambots – Vik hädan!

Forumet lever!

It’s Alive

Forumet lever!

Sweboxees framtid - End of the line?

End of the line för Sweboxee.se?

Sweboxees framtid – End of the line?


Senaste rubriker
0

Spambots!

spambots

Vik hädan – Spambots!

Sedan en tid tillbaka har forumet haft problem med spambots. Vid omlanseringen av forumet trodde vi att problemet var löst men på grund av den mänskliga faktorn hade en ruta missats och registreringen var fortfarande öppen!

Detta är nu åtgärdat och posterna som spambotarna gjort är borta.

Ber om ursäkt för eventuella problem detta inneburit!

Etiketter:
5

It’s Alive

ItsAlive

sweboxee.se och forumet lever!

Som ni redan vet har forumet legat nere sedan i somras och har inte gått att nå. Vi har nu lyckats, tillsammans med specialisthjälp, att återställa forumet samt fixat till så att det inte kommer fler spambottar! 

Vi har under en tid haft en insamling för att driva sweboxee, vi nådde vårat mål på 2000 kronor. Vi är evigt tacksamma för supporten!

Bara för att vi har nått vårt mål innan den 31 augusti så stänger inte donationerna för det.
Vi kommer nu att lotta ut två stycken Boxee Box T-shirt till två av er som donerar fram till sista oktober. Ni som redan har donerat är även med i denna lottning!

Jag tackar ännu en gång för supporten och ser fram emot vad framtiden kommer ge oss.

 

d-link4

10

End of the line för Sweboxee.se?

End of the line

Sweboxee står inför ett val

Jag, Kevin Slåttbakken, har drivit Sweboxee.se sedan julen 2010. Projektet Sweboxee startades pågrund av att det saknades en svensk sida och forum för Boxee, en produkt som jag och många andra snabbt blev förälskad i. Sweboxee.se har varit en otrolig resa! Det började med att jag skapade sidan, skrev mina egna tankar och erfarenheter om Boxee Box. Efter en månad hade jag 2000 unika besökare på en månad och var helt lyrisk! Antalet unika besökare steg för varje månad och varje år.

2011: 85200 unika besök! (första helåret)
2012:550 200 unika besök!
2013: 578 100 unika besök!
2014: 129 000 unika besök! (än så länge)

Facebooksidan har vuxit sig till 1693 personer! Tack!

Under dessa år har jag lärt mig otroligt mycket! Allt ifrån hur man bygger upp ett community till hur man tar den framåt men det har även varit en tuff resa! Även om jag har haft många besökare på sidan så har jag aldrig tjänat några summor på den lilla reklam som finns på sidan. Jag valde att ha lite reklam eftersom jag inte ville se ut som en stor reklampelare!  Google adsense har gett mig ca 2000 SEK på snart 4 år.

D-link har ställt upp enormt mycket under åren med testprodukter och vinster i diverse tävlingar! (Tack!) Utan D-link Sverige hade sweboxee förmodligen inte existerat så här länge.

De donationer som inkommit har varit till stor hjälp, det har hjälpt till att finansiera webbhotell och underhåll! Ni få som donerat, TACK!!!

Nu står jag inför ett vägskäl i sweboxees historia!

När Boxee annonserade att de lägger ner utvecklingen av Boxee mjukvaran(samt blivit sålt till Samsung) så slutade D-link att supportera oss med produkter och bollning av idéer, vilket man kan förstå!

Efter att Boxee släppte bomben så har det varit ont om nyheter att skriva om, ont om nya spännande saker att skriva om, det som har varit av nyhetsvärde har varit Boxee+Hacks vilket har gjort Boxee Boxen till en underbar maskin. Det finns inte mycket att skriva om Boxee längre, tyvärr. Kanske om Samsung börjar använda sig av Boxee i sina SmartTVs men det vet vi ingenting om. För ett tag sedan krashade hemsidan på grund av spambotar på forumet. Detta har resulterat i att forumet fortfarande är otillgängligt. (inväntar backup så jag kan få igång den igen).

Utan donationer finns det inga pengar att driva projektet framåt! Webbhotell, underhåll och tävlingar kostar pengar och utan hjälp är det svårt att hålla igång ett så här stort projekt.

Så nu släpper jag bollen till er som besöker sweboxee, som pratar med oss på Facebook, som använder Forumet och ställer frågan:

Ska vi fortsätta att existera?

Jag vet att många tycker det är lågt att be om donationer men det är det enda som känns rätt för mig. Jag har inga skyldigheter låta sidan leva utan kan välja att stänga ner den men jag tycker det känns orättvist mot alla ni som använder sig av oss!

Om ni vill att sidan ska fortsätta minst ett år till så behöver vi få in lite donationer! Vi är väldigt tacksamma för alla bidrag, stora som små – Allt räknas!

Får vi in ca 2000:- så håller vi sweboxee-projektet flytande i minst ett år till!
Utvärderingsdatum för donationerna kommer att bli 20140831!

Doneringsalternativ

Paypal:

Klicka på länken ovan för att komma till Paypal sidan för Sweboxee

Direkt banköverföring:
Kontakta mig på webmaster@sweboxee.se eller skriv ett meddelande på vår Facebooksida

Swish:
Kontakta mig på webmaster@sweboxee.se eller skriv ett meddelande på vår Facebooksida

Frågor rörande sweboxee eller donationer:
Kontakta mig på webmaster@sweboxee.se

Med vänliga hälsningar

Kevin Slåttbakken

0

Problem!

Problem med åtkomst

Sedan helgen har vi problem med åtkomst till vår sida, det mesta är nu åtgärdat. Problemet uppstod när spambotar tog över forumet och generade i allt för mycket mail, detta kontrolleras just nu och kommer att åtgärdas, dock så är åtkomsten till forumsdelen begränsad pågrund av filkorruption.

Vi ber om ursäkt för eventuella problem detta har skapat!

5

Styr Youtube med din mobil

Styr Youtube med mobilen

Bild .1

Boxee variant av Chromecast?

Jag är en av många som använder Boxee Box Youtube-app, den fungerar bra men är lite jobbig att styra eftersom fjärrkontrollen är såpass begränsad. När jag satt och lekte runt med appen så upptäckte jag (förmodligen gammalt) att man kan synka mobilens youtube-app och Boxee Box appen! Fortsätt läs… »

%d bloggare gillar detta: