Artiklar i fokus
Samsung lägger ner Project Experience

Samsung skrotar Boxee projekt

Samsung lägger ner Project Experience

Boxee, Pirater och dess ersättare

Boxee, pirater och dess erästtare

Boxee, Pirater och dess ersättare

Från oss alla...

Från oss alla…

Från oss alla…


Senaste rubriker
0

Samsung skrotar Boxee projekt

20130210_201427

Samsung sparkar ett tiotal anställda

2013 köpte Samsung upp Boxee, ett tiotal anställda följde med i uppköpet. De skapade ett projekt som hette Project Experience som skulle utmana Chromecast och liknande produkter.

Tydligen jobbade de i projektet med under två år att försöka skapa en tablett liknande produkt som skulle ersätta den traditionella fjärrkontrollen.

Fortsätt läs… »

Etiketter: , , , ,
1

Boxee, pirater och dess erästtare

 

futureBoxee under 2014

2014 har försvunnit ur vår kalender och 2015 har intagit dess plats. Det hände inte så mycket på Boxee-fronten under förra året förutom att nyheterna minskade och men intresse för Boxee har inte svalnat.

Boxee Boxen har tappat sin onlinefunktion på grund av att Flash aldrig uppdaterades. Detta gör att surfandet är olidligt, streamtjänster fungerar dåligt eller inte alls. Men som uppspelare av lokala filer är den fortfarande riktigt bra! BoxeeHacks+ är det enda som uppdateras titt som tätt till lådan och med hacket så får man en snabbare och bättre spelare.

Tyvärr har det inte hänt speciellt mycket mer än att några versioner av just BoxeeHacks har kommit.

Ersättare till Boxee Box?

Det har snart gått två år sedan Samsung köpte upp Boxee, och utvecklingen lades ner helt. Än idag så är Boxee Box en väldigt bra mediaextender och det är väldigt få enheter som klår den när det gäller uppspelning och användarvänlighet för ett pris som är mer än okej.

Det finns det maskiner som är både bättre och smidigare än Boxee Box men då får man lägga ut en del pengar.

Personligen så har vi fått utökning i familjen av en HTPC där jag kör Boxee mjukvara, Kodi (gamla XBMC) och streamar Viaplay. Enda anledningen till att vi har utökat med en htpc är just för streaming, Youtube och allmänt slösurf framför vår 92” duk. Hade jag inte fått en laptop med bra specifikation så hade jag aldrig lagt de pengar som krävs på en HTPC, dumsnål? Kanske

Våra andra Boxee Box används flitigt i sovrummet samt i barnensrum (en i varje rum). Lika underbart att slänga på grabbens favoritserie på Boxee Boxen och låta spellistan gå igenom utan att behöva springa in var 20:e minut och sätta på nästa avsnitt.

Framtidens tv tittande?

Det som har gjort att Boxee nu börjar sakta men säkert att tappa bland vanligt folk är att streamingtjänster börjat få fäste i svenskarnas vardag. Fler och fler använder streamingtjänster för att stilla sitt serieberoende och där hänger tyvärr inte Boxee med riktigt.

Under 2014 släpptes även en produkt som gjort det enklare för vanliga människor att streama sina favoritfilmer till Tv:n – Google Chromecast.

Denna lilla HDMI-sticka har gjort det busenkelt för barnfamiljer, mammor och pappor att streama från sin dator eller surfplatta till TV. Priset är mer än överenskomlig då den ligger på 310:-.

Denna manick passar till de flesta men har man mer krav på bild & ljudkvalité så får man leta andra alternativ.

Pirater, dumhet och röveri

Musikindustrin har alltid gnällt och bråkat över att det kopieras hit och dit, jagat finniga snorungar med brinnande högafflar likt häxor. De började gråta extremt när Napster kom i slutet av 90-talet. Men en dag så började sakta men säkert kostymnissarna förstå att de flesta pirater gärna betalar för sig och ville bara ha ett lagligt alternativ till det som fanns. Spotify och liknande tjänster har verkligen visat att det är den rätta vägen att gå. De flesta är relativt nöjda med tjänsten men de finns begränsningar. Alla artister finns inte med på t ex Spotify, det finns konkurrerande tjänster där andra artister finns och vill man ha åtkomst till allt så får helt enkelt betala flera aktörer.

Lika så är det i film/seriebranschen. De flesta pirater letar efter lagliga alternativ som kan ersätta olagligfildelning men det är tyvärr långt dit. Vi är på god väg med tanke på Netflix, viaplay, hbo osv men problemet är att de stora företagen och branschen bakom inte kan enas om en plattform.

Ex popcorn time är en streamingtjänst för torrent (kanske inte helt moraliskt okej) som visar lite vad de flesta pirater är ute efter, en plattform. Jag är säker på att de flesta skulle kunna tänka sig betala 2-3-400 kronor för en tjänst som är nästintill komplett.

Tänk om Musikindustrin och Filmindustrin världen över kunde enas om följande:

-Köp upp music.com, movies.com, tv-series.com (som exempel)

I respektive domän finns alla bolagens hela bibliotek. En sida/tjänst för musik, en för filmer, en för serier! Alla bolagen delar på kostnader och intäkter. Bolagen får betalt per visning vilket gör en rättvis ersättningsnivå.

Men tyvärr lär det aldrig hända då alla bolagen är för giriga och vill ha hela kakan själv. De spenderar hellre miljoner och åter miljoner på att jaga torrentsidor, stämma folk och begära fantasiersättningar.

Boxee Box hade en bra tanke med det integrerade biblioteket där man kunde hyra filmer direkt i boxen hos olika leverantörer. Detta funkade sisådär men tanken var god. Hade utvecklingen fortsatt hade det säkert kunnat blivit ganska bra, men med tanke på restriktioner och skillnader mellan länder så hade förmodligen utbudet varit lågt.

Vem vet, kanske kommer ett alternativ, någon gång!

 

Jag vill passa på att tacka er som donerat! Tack! Med donationerna kan vi hålla sidan levande under detta år! Tack ännu en gång!

 

Etiketter:
1

Från oss alla…

god-jul

… till er alla!

Nu tar vi och börjar firandet av denna julen 2014! Året går snabbt och det händer mycket i våra liv. Idag tar vi tillvara på tiden vi får med den familj vi väljer att spendera Julafton med!

Efter nyår kommer lite reportage och inlägg om framtiden, dåtiden och vad som händer på mjukvarumarknaden.

 

God Jul och gott nytt år

Till er samtliga
Till er som donerat
Till er som gett oss ert stöd!
Tack!

Etiketter:
0

Spambots!

spambots

Vik hädan – Spambots!

Sedan en tid tillbaka har forumet haft problem med spambots. Vid omlanseringen av forumet trodde vi att problemet var löst men på grund av den mänskliga faktorn hade en ruta missats och registreringen var fortfarande öppen!

Detta är nu åtgärdat och posterna som spambotarna gjort är borta.

Ber om ursäkt för eventuella problem detta inneburit!

Etiketter:
5

It’s Alive

ItsAlive

sweboxee.se och forumet lever!

Som ni redan vet har forumet legat nere sedan i somras och har inte gått att nå. Vi har nu lyckats, tillsammans med specialisthjälp, att återställa forumet samt fixat till så att det inte kommer fler spambottar! 

Vi har under en tid haft en insamling för att driva sweboxee, vi nådde vårat mål på 2000 kronor. Vi är evigt tacksamma för supporten!

Bara för att vi har nått vårt mål innan den 31 augusti så stänger inte donationerna för det.
Vi kommer nu att lotta ut två stycken Boxee Box T-shirt till två av er som donerar fram till sista oktober. Ni som redan har donerat är även med i denna lottning!

Jag tackar ännu en gång för supporten och ser fram emot vad framtiden kommer ge oss.

 

d-link4

%d bloggare gillar detta: